Friday, March 18, 2011

Home » LANGKAH PENYEDIAAN KEK COKLAT MOIST/PANDUAN PENGGUNA

LANGKAH PENYEDIAAN KEK COKLAT MOIST/PANDUAN PENGGUNA



PANDUAN PENGGUNA

Panduan pengguna ni tersedia dlm setiap pek. Ini cuma review sahaja


CARA MENYEDIAKAN KEK COKLAT MOIST MENGGUNAKAN TEPUNG SEGERA KAT SINI


BAHAN-BAHAN ADUNAN KEK

Sila guna penyukat yang dibekalkan

1. 2 biji telur

2. 1 cawan minyak masak

3. 1 cawan air panas

4. 1 cwn susu pekat manis

5. Pek A


CARA-CARA MEMBUAT ADUNAN KEK

1. Satukan bahan no. 1 hingga no 4 dlm 1 mangkuk besar-kacau sebati menggunakan sudu/garpu/senduk/sudip/whisker

2. Kemudian tambah pek A. Kacau sebati sehingga tiada ketulan tepung timbul-ketepikan

3. Lumur bhgn dlm tupperware(diberikan) dan kertas alas(juga diberikan) dgn minyak masak. Letak kertas alas di dasar tupperware dan trus tuang adunan kek tadi

4. Kukus selama 45 minit-1 jam


BAHAN UNTUK TOPPING/COKLAT GANACHE

1. 1 cwn susu pekat manis

2. 2 atau 3 sudu makan minyak masak-utk kilat

3. sedikit gula utk kesesuaian rasa sendiri

4. 1/2 cwn air

5. pek B


CARA MEMBUAT TOPPING

1. Satukan semua bahan di atas dlm 1 periuk dan masak sehingga mencapai kepekatan yang anda inginkan

2. jika suka boleh tmbah gula mengikut kesesuaian manis anda

3. setelah pekat, tutup api,biar sedikit suam atau nak tuang terus atas kek pun tidak menjadi masalah

4. kemudian boleh lah ditabur dgn coklat rice yg diberikan (pek C)


untuk melihat produk tepung segera ini sila klik sini

No comments:

Post a Comment